Нафта прямує до $40 і ось коли це станеться (аналітик)

11.06.2016 0 By Chilli.Pepper

Цінa на нафту, ймовірно, впаде до $ 40 за барель, повідомляє CNBC, оскільки імпорт сирої нафти Китаю сягнув неминучої стелі, згідно заяви Метта Сміта, директора товарного дослідження в ClipperData.

нафта $40

Метт Сміт

Нафтові ф’ючерси зосередились більш ніж на 90 відсотків до приблизно $ 50 за барель, починаючи з їх зимових мінімумів, але Сміт сказав, що в п’ятницю ринок дещо пропустив у Китаї.

«Китай імпортує стільки нафти, що це є абсолютно божевільним. Вони імпортують близько мільйона барелів на день більше, ніж вони насправді споживають», сказав він CNBC в «Squawk Box».

Китай розміщав близько 787 000 барелів нафти в день на зберігання в першому кварталі, повідомляє Oilprice.com з посиланням на дані Bloomberg.

За підрахунками Сміта, Китай накопичив близько 135 мільйонів барелів нафти. Біда в тому, за найоптимістичнішими оцінками, ємність накопичувачів Китаю 155 мільйонів барелів, сказав він.

Теоретично, Китай може досягнути межі запасів у 20-30 днів, при якій точка імпорту буде «падати зі скелі,» сказав він.

Тим часом, Саудівська Аравія, Іран і Ірак нарощують виробництво і більш високі ціни вочевидь, викликають реакцію пропозиції від буровиків США, сказав він. У середу, щотижневі дані показали підвищення видобутку США вперше за три місяці.

Ці чинники можуть відправити ціни на сиру нафту по спіралі вниз до позначки $40 за барель і, можливо, навіть до $30-ти, сказав Сміт.

Сміт зробив заяву одного прекрасного дня, після того, як голова і головний виконавчий директор Continental Resources Гарольд Хемм сказав «Squawk Box», що він очікує ціни на нафту до кінця року між $69 і $72 за барель.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: