Надпотужний екзоскелет “термінаторської” компанії схвалено FDA

25.01.2018 0 By Chilli.Pepper

Ті, хто знайомий із серією про Термінатора, пам’ятають невелику відому компанію під назвою “Сyberdyne”. Пам’ятаєте?

© robotstart.info


Вони натрапили на деякі частини Термінатора і потім стали великим підрядником американських військових, змінивши людей на посадах комерційних і військових пілотів. Ну, новина у тому, що ця компанія стала справжньою… ніби. Японська компанія з робототехніки, яка, як раз має таку ж назву, отримала схвалення FDA (Адміністрація харчових продуктів і ліків в США).

© Imgur


Сyberdyne відповідальна за Сyberdyne HAL, який вони називають “першим роботизованим медичним пристроєм у світі”. HAL є короткою гібридною допоміжною кінцівкою і являє собою екзоскелет, який підвищує силу і стабільність користувачів. Це в основному роботизований костюм для нижнього торсу, на основі датчиків, які кріпляться до ніг і виявляють біоелектричні сигнали, які посилає мозок в м’язи, змушуючи екзоскелет рухатися.

Cyberdyne Robot Suit HAL © Robot


Пристрій поєднує довільне і автономне управління, щоб допомогти процесу реабілітації людей, які не можуть ходити. Нервова система людини контролює технологію, а не контроль інших подібних систем. Сyberdryne HAL приймає рух індивіда і збільшує його, підтримуючи користувача. Девайс раніше знайшов ринок збуту, як медичний пристрій, в Європейському союзі і Японії, але медичний дозвіл FDA в Сполучених Штатах тепер також підтримав терапевтичні ефекти HAL.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: