М’яка сила войовничого джихаду?

20.12.2015 0 By Chilli.Pepper

Після того, як Абу Мусаб аз-Заркаві, лідер Аль-Каїди в Іраку, попередник Ісламської Держави, як повідомлялося, відтяв голову американському заручнику Ніколасу Бергу в 2004 році, він став відомий у колах джихадистів як Людоріз.

Мало хто на Заході знає, що він також носив прізвисько Той, Хто Багато Плаче. Аз-Заркаві був відомий плачем під час молитви і, промовами про страждання мусульманських жінок в умовах окупації.

Тавро Людоріз у радикальному ісламі було звірячим навіть за стандартами джихаду. Під командуванням Заркаві, Аль-Каїда в Іраку стратила так багато заручників і вбила так багато шиїтських цивільних осіб, що керівництво Аль-Каїди винесло йому догану. Але у своїх публічних проявах емоцій, Той, Хто Багато Плаче, не був помилковим. Для радикальних ісламістів, які вважають плач ознакою відданості Богу, общинне ридання так само розповсюджене, як вибух автомобіля.

Іноземний боєць в Сирії, який написав у блозі, в березні, про імама, волаючого в той час як, він робив релігійне благання увиразнив таким чином, що “брати плакали з ним, деякі чутно, а інші пускали падати їх сльози мовчки”. Джихадисти також плакали, слухаючи релігійні гімни, спостерігаючи агітаційні відео, обговорюючи важке становище мусульман-сунітів або говорячи про загробне життя. Деякі плачуть більше, ніж інші, і ті, хто так роблять дивляться зверхньо на інших, тих, хто так не робить.

американський солдатЧому десятки тисяч людей з усього світу прийняли рішення жити під безжальним правлінням Ісламської держави і боротьбу під її чорним прапором? Щоб зрозуміти це явище, ми повинні визнати, що світ радикального ісламу не тільки смерть і руйнування. Він також охоплює моду, музику, поезію, інтерпретацію мрії. Коротше кажучи, джихадизм пропонує своїм адептам багатий культурний всесвіт, в якій вони можуть зануритися…

За матеріалами: smallwarsjournal.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: