Меркель попереджає: США, Великобританія більше не надійні партнери

28.05.2017 0 By Chilli.Pepper

Європа «повинна взяти свою долю в свої руки» зустрівшись із західним альянсом, розділеним Бексітом і президентством Дональда Трампа, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у неділю.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Європа повинна боротися за свою долю в західному альянсі, розділеному Брекстомі президентством Дональда Трампа, з яким вона бачилась віч-на-віч на «шість проти одного» саміті G7 (AFP Photo / Мігел Медіна

 

«Часи, в які ми можемо повністю залежати від інших, вже на підході. Я відчула це в останні дні», – сказала Меркель на передвиборчому мітингу в Мюнхені, на півдні Німеччини.

«Ми, європейці справді повинні взяти свою долю у власні руки», додала вона.

У той час як Німеччина і Європа буде прагнути залишитися в хороших відносинах з Америкою і Англією, «ми повинні боротися за свою власну долю», продовжувала далі Меркель.

За її словами, особливу увагу необхідно буде приділити теплим відносинам між Берліном і новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном.

Канцлер щойно повернулася зі саміту G7, який завершився в суботу без угоди між США і шістьма іншими великими розвиненими країнами по підтриманню Парижських кліматичних угод 2015.

Меркель в суботу назвав результат дискусії «шість проти одного» «дуже важким, якщо не сказати дуже незадовільним».

Трамп запропонував більш позитивну оцінку у Twitter неділю, написавши: «Щойно повернувся з Європи. Поїздка мала великий успіх для Америки. Важка робота, але великі результати!»

Президент США раніше написав, що він відкриє, чи буде США дотримуватися угоди глобальних викидів – які він зобов’язався викинути за борт у перевиборчій кампанії – тільки на наступному тижні.

На попередньому етапі своєї першої поїздки за кордон в якості президента Трамп неодноразово критикував союзників по НАТО за те, що вони не виконали зобов’язання оборонного альянсу про військові витрати в розмірі двох відсотків ВВП.

Спостерігачі відзначили, що він знехтував публічно схвалити Статтю 5 Пакту, яка гарантує, що країни-члени будуть допомагати іншим, якщо вони піддаються нападу.

Це упущення було особливо вражаючим, оскільки він оприлюднив меморандум про терористичні напади 11 вересня 2001 року на США, тільки коли було введено застереження про взаємний захист.

За повідомленнями, Трамп описав німецьку торговельну практику як «погану, дуже погану» в Брюсселі минулого тижня, скаржачись, що найбільша економіка Європи продає занадто багато автомобілів в США.

Недільний захід показав, що Меркель відновила зв’язки із Християнським соціальним союзом (CSU), баварською сестринською партією її правоцентристського Християнсько-демократичного союзу (ХДС), перед парламентським голосуванням у вересні.

Опитування показують, що канцлер, яка перебуває при владі з 2005 року, на шляху переобрання на четвертий термін.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: