Лише за один тиждень NASA запустить космічний корабель, щоб «торкнутися Сонця»

05.08.2018 0 By Chilli.Pepper

НАСА знаходиться всього на відстані тижня від запуску своєї наступної наукової місії – космічного корабля під назвою “Сонячний зонд Паркера”, який в кінцевому підсумку “торкнеться сонця”, повідомляє новину space.

 

Художнє зображення "Сонячного зондер Паркера"

Художнє зображення “Сонячного зондер Паркера” під час роботи на орбіті навколо Сонця © НАСА / Джон Хопкінс APL

 


 

Якщо все піде згідно плану, то зонд почне виліт на борту важкої ракети “Дельта IV” United Launch Alliance рано вранці 11 серпня з військово-повітряної станції Кейп Канаверал у Флориді. 45-хвилинне вікно запуску відкривається о 3:45 ранку за східним часом. Ви можете подивитися запуск в прямому ефірі на Space.com, люб’язно наданий NASA TV.

Щоб успішно дістатися до Сонця, сонячний зонд Parker повинен покинути Землю неймовірно швидко – тому і така масивна ракета, яка займає друге місце за стартовою силою поступаючись тільки новій ракеті Falcon Heavy від SpaceX.

Щойно космічний корабель попрощається з Землею, він почне утворювати оберти навколо Венери в маневрах під назвою гравітаційне асистування, яке уповільнить роботу космічного корабля і буде ретельно контролювати його підхід до нашої зірки. Гравітаційний асист запланований на 2 жовтня і поставить зонд на хід, щоб він досяг своєї першої точки близького наближення до сонця 5 листопада. Цей проліт почне старт 24 орбітам, які будуть виконуватися протягом семи років, що поступово притягне космічний корабель все ближче і ближче до нашої зірки.

На його заключному найближчому підході, у 2025 році, сонячний зонд Parker буде перебувати в межах 4 мільйонів миль (6 мільйонів кілометрів) від поверхні Сонця – настільки близько, що дійсно пролетить крізь неймовірно гарячу атмосферу зірки, яку називають короною, кажуть офіційні особи НАСА.

Протягом стількох років космічний корабель виживе через потужні інженерні щити. Цей щит не обтяжуватиме космічний корабель, але буде підтримувати інструменти на борту у безпечних 85 градусах Фаренгейта (30 градусів Цельсія).

Під час перебування на орбіті космічного корабля ці інструменти будуть працювати над вирішенням трьох основних наукових таємниць про нашу місцеву зірку: чому її атмосфера стає теплішою далі від поверхні сонця, як народжується сонячний вітер заряджених частинок, що йдуть у космос, і що викликає гігантські спалахи, які вчені називають корональними викидами маси.

Відповіді можуть мати вирішальне значення для розуміння вченими того, як існують зірки за межами нашої сонячної системи. І ближче до дому, робота зонду також повинна допомогти вченим зрозуміти і передбачити небезпеку життя поруч з зіркою. Сонячна активність може заважати зв’язку та навігаційних супутникам навколо Землі – і навіть вибивати електричні мережі на поверхні планети.

Дата запуску 11 серпня виникла після декількох затримок, в тому числі одне через додаткове тестування програмного забезпечення, і друге з них, викликане знахідкою невеликої кількості піни, всередині носового конуса ракети. Первісне вікно запуску космічного корабля відкрилося 31 липня і мало завершитися 19 серпня, але NASA змогло розширити вікно запуску до 23 серпня, згідно з твіту NASA від 2 серпня.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: