Космічна капсула “Дракон” SpaceX успішно повертається з 12-ї місії постачання МКС

18.09.2017 0 By Chilli.Pepper

SpaceX підтвердив, що капсула Dragon, яка використовується для перевезення вантажу, включаючи запаси і матеріали для експериментів, повернулася на Землю, як і планувалося, з вдалим приводненням в Тихому океані, повідомляє і ділиться фото techcrunch.

На фото капсула “Дракон”, яка використовується для місії CRS-10 Space. Компанія не випустила ніяких фотографій капсули CRS-12, і не буде, поки у неї не буде можливості відновити її з місця висадки в океані.

 

Дракон вирушив на Міжнародну космічну станцію в космічну місію SpaceX CRS-12, яка була запущена в серпні. Дракон приніс кілька експериментальних корисних навантажень на МКС, в тому числі суперкомп’ютер, створений HPE, який призначений для перевірки того, чи зможе призвести саме по собі ущільнення програмного забезпечення без будь-яких додаткових змін апаратного забезпечення в порівнянні зі стандартною конфігурацією суперкомп’ютера до того, що комп’ютер буде працювати відповідно до суворих умов космосу.

Дракон був також завантажений експериментальними результатами та іншими вантажами під час його місячного перебування на МКС, а також порадував хорошим приводненням і належним розгортанням своїх парашутів після повторного входу, які повинні бути неушкодженими і готові для дослідників на Землі.

Цю 12-ю успішну місію по поповненню МКС SpaceX провела з використанням однієї зі своїх капсул для транспортування Dragon. Капсула, яка використовується в цей раз, також має призначення останньої нової “фабричної” капсули SpaceX, використовуваної для цієї мети – відтепер компанія сподівається використовувати тільки відновлені Дракони, використані в попередніх місіях.

SpaceX вперше повторно використав капсулу Dragon ще в червні цього року, і, хоча пізніше компанія заявила, що її перша спроба насправді фактично не врятувала її взагалі від використання грошей, вона сподівається домогтися підвищення ефективності з плином часу, для повторного використання Dragon набагато швидше і легше.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: