Китай стверджує, що виявив найбільший отвір на планеті

28.07.2016 0 By Chilli.Pepper

Цікаві новини: Китай стверджує, що виявив найбільший отвір в світі, повідомляє uk.businessinsider.com.

У середу кабельне телебачення державної мовної організації оголосило, що “діра дракона”, яку недавно виявили, це 984 футова (300 метрова) печера в спірних водах Південно-Китайського моря, є найбільшим отвором в світі.

Із територіальними претензіями з боку В’єтнаму, Малайзії, Індонезії, Брунею, Філіппін, Тайваня і Китая, Південно-Китайське море – з багатими природними ресурсами і перетинами судноплавних маршрутів – це один з найбільш воєнізованих районів на планеті.

За даними Сіньхуа, синя діра зветься «око» місцевими жителями і лежить в межах оспорюваних Парасельских островів, на які претендує Китай, Тайвань і В’єтнам.

Вона мала б перевершити Блакитну діру Діна на Багамах, яка занурюється на глибину 663 футів (202 метра).

Ян Цзуошен, професор в Китайському університеті океану, каже дослідники використовували різні методи, щоб встановити глибину отвору.

“[Визначення] глибини має бути зроблено через серію калибровок. – Наприклад, калібрувань [на основі] приливних рівнів води, температури, рівня солі, щільності морської води, але незалежно від того, який тип калібрування, глибина повинна бути близько 300 метрів”, сказав він.

Блакитні діри були сформовані під час попередніх льодовикових періодів.

Китайські вчені продовжать вивчати морську флору і фауну в межах отвору, хоча через його глибини, у води нижче певного рівня немає кисню, а це означає, що кілька істот, ймовірно, будуть знайдені в найнижчих її межах, сказали вчені.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: