Китай планує заборонити бензинові автомобілі

12.09.2017 0 By Chilli.Pepper

Китай планує повністю заборонити бензинові автомобілі на дорогах, повідомляє yahoo.

Дивне оголошення було зроблено на форумі автомобільної промисловості на вихідних. Заступник міністра промисловості та інформаційних технологій Сінь Гоубін заявив, що міністерство розпочало планування термінів завершення поставок бензинових і дизельних автомобілів та легких комерційних транспортних засобів.

Китай, найбільший в світі автомобільний ринок, в минулому році продав 28 мільйонів автомобілів. Це третина 88 мільйонів автомобілів і фургонів, проданих по всьому світу.

е-мобіль Китая

Yudo X-¦Ð концепт електричного автомобіля показаний в квітні цього року. Фото: mashable

Рішення про те, щоб в кінцевому підсумку заборонити використовувати бензинові машини, полягає у тому, що Китай використовує агресивні тактики для припинення свого багаторічного забруднення повітря. Деякі з них передбачають, що машини дозволяються на дорогах лише в альтернативні дні, а важким транспортним засобам наказали припинити водіння протягом сезону з вищими рівнями смогу.

Плани Китаю перейти на повністю електромобілі вже почалися. Завдяки щедрим державним субсидіям у 2016 році країна продала масово 507 тисяч транспортних засобів, кількість яких включає близько 350 000 автомобілів. Решта – це повністю електричні автобуси та вантажні автомобілі – не включаючи інших автомобілів з низьким рівнем викидів, таких як гібриди.

Також на шляху до кінця року буде побудувана мережу з 800 000 пунктів зарядки електромобілів.

Країна, яка є найбільшим емітентом парникових газів у світі, вже в 2016 році виробила 150 000 зарядних пунктів. Це дозволило водіям у великих містах Пекіна та Шанхаю дістатися до зони живлення в радіусі 5 км (3.1 мілі ), де б вони не були, декларують національні документи.

Станція заряджання Тесла в м. Шаньдун

Станція заряджання Тесла в м. Шаньдун, Китай. Більше зображеннь: LightRocket через Getty Images

Китай приєднується до інших країн, таких як Великобританія та Франція, які заявили, що заборонять нові дизельні та бензинові автомобілі та фургони з 2040 року.

Проте такі рухи суперечать тому, що робить США. У березні президент США Дональд Трамп розпочав процес послаблення попередньо встановлених стандартів забруднення навколишнього середовища для автомобілів.

Адміністрація Обами запровадила стандарти ефективності щодо скорочення викидів парникових газів, але дії Трампа, мабуть, прокладають шлях до встановлення більш слабкого стандарту. Його огляд стандартів зустріли оплесками у автомобільній промисловості.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: