Китай будує парк штучного інтелекту за $ 2 мільярди, щоб стати світовим лідером в цій області

03.01.2018 0 By Chilli.Pepper
  • Згідно повідомленням, в Китаї створюється новий парк штучного інтелекту (ШІ) на заході Пекіну.

  • Парк будується державним розробником  Zhongguancun Development Group.

  • “Президент” РФ Володимир Путін вважає, що в майбутньому країна, яка отримає першість в ШІ, може домінувати в світі.

Сі Цзіньпін, президент Китаю. © Reuters


 

Китайський уряд будує дослідний парк штучного інтелекту (ШІ) вартістю 2 мільярди доларів (1,5 мільярда фунтів стерлінгів), в прагненні стати світовим лідером в цій області до 2025 року, повідомляє Reuters з посиланням на місцеве інформаційне агентство Сіньхуа.

Дослідницький парк ШІ, розташований на заході Пекіну, зможе розмістити 400 компаній і, як очікується, буде генерувати 50 млрд. юанів (5,6 млрд. фунтів стерлінгів) щороку.

Розробник парку, державна група розвитку Zhongguancun, сподівається співпрацювати з іноземними університетами і створити в цьому регіоні лабораторію штучного інтелекту на “національному рівні”. Повідомляється, що він буде націлений на залучення компаній, що працюють над великими даними, біометричної ідентифікацією, глибоким навчанням і хмарними обчисленнями.

Гонка ШІ може викликати напруженість

“Президент” РФ Володимир Путін вважає, що в майбутньому країна, яка веде в ШІ, може домінувати в світі, а технічний мільярдер Ілон Маск вважає, що ШІ буде найбільш імовірною причиною Другої світової війни (хоча його коментарі повинні бути прийняті з великою часткою скептицизму).

“Китай, Росія, скоро всі країни будуть сильними у комп’ютерних науках. Конкуренція за перевагу в ШІ на національному рівні, швидше за все, це причина Третьої світової війни імхо”

Ерік Шмідт, виконавчий голова материнської компанії Google Alphabet, в листопаді попередив, що Китай має намір обігнати США в галузі ШІ, якщо уряд США не буде діяти найближчим часом.

Виступаючи на саміті з питань штучного інтелекту і глобальної безпеки, колишній генеральний директор Google сказав: “Повірте мені, ці китайські люди неабиякі”.

Він додав: “Вони будуть використовувати цю технологію як для комерційних, так і військових цілей з усіма можливими наслідками”.

Китай опублікував свою стратегію ШІ в липні і повідомив, що хоче стати світовим лідером в області ШІ до 2025 року.

“Це досить просто”, – сказав Шмідт, який стверджує, що прочитав звіт. “До 2020 року вони наздоженуть, а до 2025 року вони будуть кращими за нас, і до 2030 року вони будуть домінувати в галузях ШІ. Просто зупиніться на секунду. [Китайський] уряд заявив це”.

У той час як в США є Google, Facebook, Microsoft, IBM, OpenAI і інші, у Китаї є свої величезні технологічні гіганти, які активно проводять дослідження ШІ. У їх числі Alibaba, Baidu і Tencent, і це лише деякі з них.

Джерело


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: