“Кеплер” у біді за 70 млн миль від Землі

10.04.2016 0 By Chilli.Pepper

“Кеплер” зазнає труднощів далеко, далеко серед зірок – така космічна новина надходить від CNN.

Кеплер-452b

У четвер, 23 липня, НАСА оголосило про виявлення Kepler-452b, “більший, старший брат Землі.” Ця мистецька концепція показує, що планета може виглядати таким чином. Учені поки не можуть сказати, чи має Kepler-452b океани і континенти, як Земля.

 

Телескоп, який шукає придатні для життя планети в космічному просторі увійшов в аварійний режим на відстані 75 мільйонів миль від домівки, в результаті чого інженери змушені шукаюти способи вирішення цієї проблеми.

Інженери місії виявили Кеплер у важкому становищі під час запланованого контакту в четвер. В аварійному режимі Кеплер спалює своє джерело живлення швидше, роблячи відновлення своїм пріоритетом.

“Аварійний режим є найнижчим режимом роботи і інтенсивним для палива” доповідають НАСА.

Kepler-452b

Kepler-452b становить близько 60% більше, ніж Земля. Він знаходиться близько 1400 світлових років від Землі в сузір’ї Лебедя.

 

Затримка відповіді

Ремонт телескопа є викликом на такому далекому відстані. Сигнали з Кеплера не переміщуються миттєво, що уповільнює зв’язок з командою Землі.

“Навіть при швидкості світла, необхідно 13 хвилин, щоб сигнал дістався на космічний корабель і назад”, доповідають НАСА.

Перша планета придатна для життя

Група астрономів оголосила 17 квітня 2014 року, що вони виявили першу планету розміром Землі, орбітальну зірку в “зоні життя” – відстань від зірки, де рідка вода може бути на поверхні. Це не означає, що ця планета має життя, каже Томас Барклай, вчений у науково-дослідному інституті навколишнього середовища Bay Area в Еймс і співавтор папери на планеті, яка називається Kepler-186F. Він каже, що планета може розглядатися як «Земля-кузена, а не Землі-двійника. Вона володіє багатьма властивостями, які нагадують Землю.” Планета була виявлена космічним телескопом Kepler НАСА. Це близько 500 світлових років від Землі в сузір’ї Лебедя. На зображенні вище концепція художника про те, що вона може виглядати таким чином.

 

Старший брат Землі

Так як НАСА запустила телескоп Кеплер у 2009 році, це був один з найбільш завантажених космічних апаратів.

Його мета полягає в тому, щоб обстежити Чумацький Шлях і визначити, скільки зірок в нашій галактиці можуть мати населені планети, згідно з доповіддю НАСА.

Зображення трьох планет придатих для життя

Вчені оголосили в червні 2013 року, що три планети, що обертаються навколо зірки Gliese 667C може бути придатними для життя. Це враження художника – вид з однією з цих планет, дивлячись в сторону батьківської зірки в центрі. Решта дві зірки в системі можна побачити справа.

 

Так багато екзопланет

Екзопланети — або планети, що обертаються навколо інших зірок – їх “хоч греблю гати”. Але Кеплер йде зайву милю, щоб визначити, чи є вони придатними для життя.

Тільки в минулому році місія “Кеплера” підтвердила планету в “зоні життя” навколо зірки типу Сонця – яку НАСА називають старшим братом Землі.

Система планет навколо зірки схожої на Сонце

Ця діаграма показує систему планет навколо зірки Gliese 667C. Рекордні три планети в цій системі є супер-Землями, які лежать в зоні навколо зірки, де може існувати вода в рідкому стані, що робить їх можливими кандидатів на присутність життя. Це перша система знайдена з повністю упакованою для населеня зоні. Відносні приблизні розміри планет і батьківської зірки показані в масштабі, але не їх відносних поділів.

 

Дві місії

В ході своєї першої місії завершеної в 2012 році, “Кеплером” виявлено близько 5000 екзопланет. Більше 1000 були підтверджені, за даними НАСА.

Два роки тому НАСА розпочало другу місію Кеплера.

В рамках цієї місії він шукає екзопланети і дослідницькі можливості для вивчення молодих зірок та інших астрономічних об’єктів.

“Кеплер” не “новачок” у цій неприємній речі. У 2012 році він втратив один зі своїх чотирьох коліс, використовуваних для балансування космічних апаратів.

 

Діаграмма виявлених планет за розмірам

Ця діаграма вибудовує планети недавно виявлені Кеплером з точки зору їх розмірів, в порівнянні з Землею. Kepler-22b було проголошено в грудні 2011 року; три Суперземлі були оголошені 18 квітня 2013 г. Всі вони потенційно могли б провести життя, але ми нічого остаточного про їх композиції або атмосфери не знаємо.

 

Зображення Kepler-62E

Ця ілюстрація зображає Kepler-62E, планета в населеній зоні зірки менше і холодніше Сонця. Це близько 1200 світлових років від Землі в сузір’ї Ліри.

 

Планета виявлена Кеплером

Ця ілюстрація зображає Kepler-62F, планету в населеній зоні зірки менше і холодніше Сонця, в тій же системі, Kepler-62E.

 

Діаграмма порівняння планетарних систем

Ця діаграма порівнює планети нашої власної внутрішньої Сонячної системи до Kepler-62, системи п’яти планет близько 1200 світлових років від Землі. Kepler-62E і Kepler-62f, як вважають, здатні прийняти життя.

 

Планета в сузір'ї Лебедя

Планета Kepler-69c на відстані близько 2700 світлових років від Землі в сузір’ї Лебедя.

 

Діаграмма порівняння планетарних систем

Ця діаграма порівнює планети нашої власної внутрішньої Сонячної системи до Kepler-62, системи п’яти планет близько 1200 світлових років від Землі. Kepler-62E і Kepler-62f, як вважають, здатні прийняти життя.

 

Планети які виявив Кеплер

Ілюстрація цього художника представляє різноманітність планет, які виявлені Кеплером НАСА.

 

Космічна новина за матеріалами: edition.cnn.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: