Wall Street Journal про Трампа і його сина: “Вони створили очевидність змови”

20.07.2017 0 By Chilli.Pepper

Заголовок на титульній, першій шпальті видання – “Трампи і правдивість” – повідомляє резонансну новину yahoo.

Редакція консервативного журналу “Wall Street Journal” опублікувала в’їдливу оцінку поведінки президента Трампа та його сина Дональда Трампа-молодшого з причини наслідків, викликаних його нарадою з російським юристом під час кампанії 2016 року.

Дональд Трамп-молодший з батьком Дональдом Трампом

Дональд Трамп-молодший покидає сцену з батьком Дональдом Трампом після президентських дебатів у університеті Хофстра 26 вересня 2016 р. (Фото: Брайан Снайдер / Рейтер)

 

Редакційна стаття під назвою “Трапми та правдивість”, настійно закликає до “радикальної прозорості” Білого дому в його підході до російського розслідування конгресом та департаментом юстиції.

“Навіть Дональд Трамп може погодитися з тим, що основною причиною, з якої він виграв вибори 2016 року, є те, що виборці не змогли стерпіти спадщини скандалу, обману та обструкції Гілларі Клінтон”, – говориться в документі. “Проте на розповіді про втручання Росії в виборах 2016 р. пан Трамп і його сім’я повторюють помилки, що прирекли пані Клінтон”.

Змінні заяви Трампа-молодшого з приводу зустрічі та його остаточне за певних обставин визнання, що він був присутнім, тому що йому запропонували викривальні відомості від російського уряду про опонента його батька, заробили менш-нiж-райдужну оцінку від журналу.

“Навіть якщо остаточна істина цієї історії полягає лише в тому, що Дон молодший – це політичний даун, який погодився на незрозумілу зустріч – у найкращому випадку – Трапи змусили це виглядати так, ніби вони мають що приховувати. Вони створили наявність змови, коту, за доказами, Дону молодшому не вистачає розуму придумати.

Трамп-молодший, а також зять Трампа та старший радник Білого дому Джаред Кушнер та тодішній керівник рекламної кампанї Пол Манафорт, всі присутні у червні 2016 р. на зустрічі з адвокатом Наталією Весельницькою, яка має зв’язки з Кремлем. Білий дім довгий час наполягав на тому, що така зустріч не відбулася, але Трамп-молодший “справився” з нею минулого тижня перед тим, як Нью-Йорк Таймс опублікував розповідь про таку домовеність електронною поштою.

В електронних листах зустріч була представлена Трампу-молодшому як можливість зібрати шкідливу інформацію про Клінтон та Демократичний національний комітет. Пізніше з’ясувалося, що крім трьох людей з команди Трампа і Веселницької, публіциста Роба Голдстоуна, російсько-американського лобіста Ріната Акметишина, який служив у радянських військах, також принаймні двоє інших людей, як повідомляється, були присутні.

Журнал закликав Трампа, його родину та його партнерів опублікувати будь-яку відповідну інформацію щодо зустрічей, комунікацій та ділових стосунків з росіянами або будь-ким, хто пов’язаний з Росією, з обґрунтуванням того, що “короткострокові політичні збитки” краще, ніж “смерть від тисячі порізів вибіркових витоків”.

Незважаючи на те, що Трамп регулярно піддається критиці з боку більш ліберальних редакційних колективів, каустична атака журналу проти головнокомандуючого республіканської партії вражає. Цей документ знаходиться під егідою Корпорації новин, медіа-конгломерату Руперта Мердока, який керує дружньою до Трампа Fox News.

Редколегія зазначила, що Трамп навряд чи прислухається до їх поради.

“Містер Трамп, певним чином, схоже вважає, що його величезна особистість і підписники соціальних засобів масової інформації роблять його більшим, ніж президентство”, – застеріг журнал. “Він помиляється. Він і його родина, здається, забули про жорстокі реалії вашингтонської політики. Ці реалії знищать пана Трампа, його сім’ю та ділову репутацію, якщо вони не змінять свою стратегію щодо російського розслідування. У них не так багато часу для цього”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: