Іран спробував російські методи в Багдаді

03.01.2020 1 By blacklight

Український військовий і громадський діяч, генерал-майор Служби безпеки України, колишній заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун порівняв події навколо посольства США у Іраку та «гібридну» операцію Росії з дестабілізації Донбасу у 2014 році із залучення масовки із-за поребріка, пише “Спротив”.

Заворушення в Багдаді

 

На його переконання у цих подіях є дуже багато спільного, написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

«Тільки за один день 31 грудня в Міжнародному аеропорту Багдада здійснили посадку близько 10 пасажирських літаків з Ірану і кілька регулярних рейсів з Бейруту та Дамаску, здійснених іранськими і сирійськими авіакомпаніями. Іран активно «ввозив» до Іраку ідеологічно підготовлені сили для загострення ситуації навколо посольства США, а може бути і ще десь. Керував заворушеннями біля стін американського посольства У Багдаді Абу Махді аль-Мухандіс — один з лідерів Хашд аш-Шааб і права рука Касема Сулеймані (Іранській генерал-майор Ісламського революційного гвардійського корпусу и з 1998 року Командувач его силами Quds — підрозділу, який головним чином відповідає за екстериторіальні військові та підпільні операції)», — написав він.

За даними інформаційного агентства The Associated Press, менш радикальні прихильники угруповання Хашд аш-Шааб стали залишати територію в районі американського посольства в Багдаді. При цьому, представники радикального крила, зокрема «Катаїб Хезболла», наполягають на продовженні заворушень. Разом з тим керівництво проіранського ополчення Хашд аш-Шааб випустило офіційну заяву з вимогою всім своїм прихильникам негайно покинути територію американського посольства в Багдаді, підкоряючись наказу прем’єр-міністра Іраку.

Добою пізніше американським ракетним ударом у Багдаді було знищено Касема Сулеймані  та Абу Махді аль-Мухандіса.

 

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: