Google запустив нову програму венчурного капіталу орієнтовану на штучний інтелект

27.05.2017 0 By Chilli.Pepper

Google запустив нову програму венчурного капіталу зосереджену на штучному інтелекті, повідомляє techcrunch.

Сундар Пічай, newssky.com.ua

Сундар Пічай, старший віце-президент Chrome, виступає на щорічній конференції розробників Google, Google I / O в Сан-Франциско 28 червня 2012 року AFP PHOTO / Кіміайро Хосіно (Фото Кіміайро Хосіно / AFP / GettyImages)

 

Google відмовився коментувати доповідь, в якій говориться, що ця ініціатива буде здійснюватися під керівництвом давнього віце-президента Google з інженерних питаннь Анни Паттерсон і залучатиме ротацію інженерів замість венчурних інвесторів, які працюють в корпоративному венчурному підрозділі Alphabet Inc – ГВ.

Зовсім не дивно, що Google може створити інвестиційну практику навколо штучного інтелекту (ШІ), особливо з огляду на недавню заяву генерального директора Google Сундара Пичайа, що Google стає «ШІ першим», а не «мобільним першим».

Дійсно, ШІ був головним сюжетним стрижнем на недавній конференції розробників Google I/O, де компанія представила нові чіпи тензорної обробки (TPU), які обіцяють більш швидко навчати і запускати моделі штучного інтелекту для дослідників і підприємств; він також оголосив (серед багатьох інших речей), що помічник Google, віртуальний особистий помічник компанії, який доступний на пристроях, таких як Google Home і Pixel, скоро стане більш розмовним.

Також потенційно можна буде грати в нову розробку – недавнє придбання компанії Google Kaggle, платформа, де проходять змагання з наук про дані і машинного навчання.

Згідно Аксіос, Паттерсон і компанія буде співінвестором з ГВ, коли це матиме сенс. Перевірте розміри, говорить вона, вони будуть коливатися від $1 млн до 10 млн $, хоча поки не ясно, скільки Google планує вкладати в програму, щорічно або іншим чином.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: