Google офіційно вводить WebVR (веб-віртуальну реальність) в Chrome

10.02.2017 0 By Chilli.Pepper

Віртуальна реальність приходить в мережу, повідомляє techcrunch.

Використання VR на телефоні завжди було досить зваженим рішенням, ви підключаєте до телефону гарнітуру, навігуєте по меню і внутрішніх домашніх екранах і запускаєте додатки і події всередині гарнітури. Тепер Google робить легшим виявляти VR контент спонтанно, інтегруючи WebVR в Chrome.

Раніше Chrome не вистачало підтримки мобільного браузера для WebVR, а це означає, що браузер не міг зібрати будь-які дані про положення і орієнтацію телефону або вхідного контролера. За допомогою цих даних Chrome має можливість запропонувати досить багатий досвід. Користувачі можуть переміститися до певної веб-сторінки, натиснути на досвід WebVR і отримати опції навігації на свому пальці (або миші на робочому столі) або прокачати телефон в Daydream View, щоб отримати більш захоплюючий VR-досвід.

У грудні Google викотив підтримку WebVR API для бета-версії Chrome, але тепер, оновлення буде широким.

WebVR дозволяє компаніям і творцям контенту зануритися в світ створення VR-подій без необхідності розміщати цей досвід в рідний додаток VR. Оновлення Chrome дозволяє не тільки веб-сайтам розміщати 360-градусне відео, яке користувачі можуть переглядати, але він також підтримує дозвіл на повні досліди з Daydream гарнітурою і контролером.

У мікроблозі Google, компанія виділила деяких ранніх партнерів, включаючи SketchFab, Matterport і PlayCanvas.

 

Просто зараз, це розширення обмежується кількістю користувачів гарнітур Daydream Google, а також людьми, які переглядають вміст VR на своєму телефоні або на робочому столі без гарнітури. Google говорить, що вони планують додати підтримку інших гарнітур найближчим часом, в тому числі їх власної платформи Cardboard. З огляду на те, що додаток працює тільки для Daydream, користувачі iPhone, очевидно, не підтримуються, але ОС IOS може побачити в певний момент, коли милість Google викотить повну підтримку Cardboard.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: