Google може розпізнавати об’єкти на фото із точністю 94%

27.09.2016 0 By Chilli.Pepper

Компанія Google вже довгий час працює над системою штучного інтелекту, здатною розпізнавати об’єкти на фотографіях.

У сервісі Google Фото використовується досить примітивна версія системи, яка дозволяє знаходити серед усіх знімків користувачів ті, на яких зображені коти, собаки, вода, гори, квіти, люди, їжа та інше. Але в лабораторіях пошукового гіганта розробляється куди більш вдосконалена версія цього штучного інтелекту. Днями в блозі Google Research з’явилася новина про те, що команді Google Brain вдалося досягти 93,9 % -ї точності при розпізнанні фотографій. Для порівняння, у 2014 році цей показник становив 89,6%.

Може скластися враження, що збільшення точності на 4,3% за два роки – не дуже великий приріст, але в дійсності система стала куди більш точно описувати те, що відбувається на знімку і більш людяною мовою. Інженерам Google вдалося навчити систему не тільки розпізнавати об’єкти на фотографіях але й вказувати на взаємозв’язок між ними.

Наприклад, модель класифікації зображень скаже вам, що на зображенні є собака, трава і фрісбі, а природній опис включатиме колір трави і те, яка взаємодія відбувається між собакою і фрісбі”, – розповів Кріс Шелью, інженер з програмного забезпечення Google Brain.

Повідомляє: 4pda.ru


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: