Франция відповідає Росії масованим бомбардуванням Сирії

21.11.2015 0 By Chilli.Pepper

бомбардування СиріїФранція відхилила російські закиди у п’ятницю, що її удари з повітря по нафтовим установкам в Сирії були незаконні, вказуючи, що вони були “збалансованим і необхідним ударом у відповідь” на атаки ісламської держави.

Президент Франсуа Олланд поїде до Москви 26 листопада в рамках зусилль по створенню широкої коаліції для боротьби проти ісламської держави, незважаючи на відмінності у поглядах про майбутнє сирійського президента Башара аль-Асада, ключовими покровителями якого є Росія та Іран.

Париж почав удари з повітря по сирійській цитаделі ісламістської групи в Ракка на цьому тижні після терористичних актів, які забрали життя 130 осіб в Парижі 13 листопада.

Вони націлювалась на нафтові установки під контролем ісламської держави і було вказано, що наміром є скорочення головного доходного потоку групи.

Російський офіційний представник міністерства закордонних справ Ілля Рогачов раніше в п’ятницю піддав критиці виправдання Франції за напади, що вони були самообороною згідно Статті 51 Статуту Організації Об’єднаних Націй. Він сказав, що це було недоречним, адже Париж не шукав схвалення сирійського уряду.

“Ми не можемо підтримати такі дії, тому що вони виконуються без згоди сирійського уряду”, сказав він Коммерсант-Дейлі.

“Бомбардування нафтової інфраструктури засновано на … абсолютно інших причинах, і вони не виправдані самообороною”, додав він.

“Оскільки Башар аль-Асад і ісламська держава – рівні пріоритетні вороги для них, вони заподіюють шкоду їм обом такими ударами. Будь ласка, зазначте, французи не бомблять ті ж самі цілі в Іраку”.

Франція закликала Асада піти у відставку після політичного перехідного періоду, і їхні західні союзники піддали критиці Москву за те, що вона головним чином зосередила свої рейди в Сирії проти прозахідних груп заколотників.

“Французькі удари по нафтовим місцям, якими управляє ДАІШ (ісламська держава), є частиною законної самооборони”, французький представник Міністерства закордонних справ Ромен Надаль сказав репортерам у п’ятницю.

“Вони – необхідна і пропорційна відповідь на напад, виконаний ДАІШ”, сказав він.

Росія на цьому тижні розпочала масовані удари по Ракка у відповідь на підтвердження, що група підірвала літак, повний російських туристів над Синаєм в Єгипті.

У середу міністр закордонних справ Сергій Лавров, сказав – якщо Захід бажає міжнародної коаліції проти ісламської держави, він повинен уникати своїх вимог про вигнання Асада.

За матеріалами: France hits back at Russia over Syria bombing campaign


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: