Франція відхиляє російський текст ООН по Сирії, наголошуючи на “небезпеній” ескалації

20.02.2016 0 By Chilli.Pepper

Організація Об’єднаних Націй (Сполучені Штати) (AFP) – Франція у п’ятницю відхилила російський проект резолюції ООН, націлений на військові дії Туреччини в Сирії, і заявила, що підтримка Москвою сирійських сил призвела до небезпечної ескалації війни.

оон“Ми зіткнулися з небезпечною військовою ескалацією, яка може легко вийти з-під контролю і призвести нас до незвіданої територієї”, сказав французький посол Франсуа Делаттр перед зустріччю Ради безпеки.

Росія скликала надзвичайне засідання ради, щоб представити проект тексту, який “рішуче вимагає” негайного припинення прикордонного обстрілу і планів іноземного втручання в Сирію.

Туреччина закликає до спільної наземної операції в Сирії з її міжнародними союзниками, наполягаючи, що це – єдиний спосіб зупинити майже п’ятирічну війну в країні.

На питання, чи вважає він, що рада схвалить російський проект резолюції, Делаттр сказав:  “Коротка відповідь – “ні “.

Росія, яка здійснює удари з повітря на підтримку сил сирійського лідера Башара аль-Асада, звернулася до ради з проханням натиснути на Туреччину, щоб зупинити її артобстріли курдських сил в північній Сирії.

Але французький посол стверджував, що ескалація була “прямим результатом жорстокого наступу на півночі Сирії на чолі з сирійським режимом і його союзниками.

“Росія повинна зрозуміти, що її беззастережна підтримка Башара аль-Асада – тупик і безвихідь, який може бути надзвичайно небезпечним”, сказав Делаттр.

Зустріч за закритими дверима Ради Безпеки стала міжнародним зусиллям домовитися про перемир’я, і ​​мирні переговори перезавантаження спіткнулися.

Посланець миру до Організації Об’єднаних Націй від Сирії, Стаффан де Містура, сказав, що новий раунд мирних переговорів, намічених на 25 лютого, є малоймовірним.

Посол Франції закликав подвоїти зусилля щодо забезпечення гуманітарної допомоги потрапляння до тих хто її потребує у Сирії, і домовлятися про перемир’я, яке дозволило б мирним переговорам просуватися.

За матеріалами: news.yahoo.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: