Фізики змішують кванти і гравітацію, і знаходять час, але не таким, як ми його знаємо

31.08.2019 1 By Chilli.Pepper

Міжнародна група дослідників, очолювана Університетом Квінсленда, повідомляє, що вони виявили “новий вид квантового тимчасового порядку”, повідомляє sciencedaily.

Fractal, Abstract, Background, Physics, Science

Фізик з UQ д-р Магдалена Зич сказала, що відкриття відбулося в результаті експерименту, який команда розробила для об’єднання елементів двох великих – але суперечливих – фізичних теорій, створених у минулому столітті.

“Ми прагнули з’ясувати: що відбувається, коли об’єкт, досить масивний, щоб впливати на перебіг часу, перебуває у квантовому стані?” прокоментувала доктор Зич.

Вона сказала, що теорія Ейнштейна описує, як присутність масивного об’єкта уповільнює час.

“Уявіть собі два космічних корабля, яких просять стріляти один в одного у певний час, ухиляючись від атаки іншого”, – сказала вона.

“Якщо один з них вистрілить занадто рано, він знищить іншого”.

“У теорії Ейнштейна могутній ворог міг використовувати принципи загальної теорії відносності, розміщуючи масивний об’єкт – такий як планета – ближче до одного корабля, щоб уповільнити перебіг часу».

“Через тимчасову затримку корабель, найдальший від масивного об’єкта, буде стріляти раніше, знищуючи іншого”.

Друга теорія квантової механіки говорить, що будь-який об’єкт може знаходитися у стані “суперпозиції”, продовжила доктор Зич.

“Це означає, що його можна знайти в різних станах – уявний кіт Шредінгера“, – сказала вона.

Доктор Зич додала, що, використовуючи теорію квантової механіки, якщо ворог переводить планету в стан “квантової суперпозиції”, то час також має бути порушено.

“З’явився б новий спосіб розкриття порядку подій, при якому жодна з подій не було б першим або другим – але в справжньому квантовому стані бути і першим, і другим”, – сказала вона.

Дослідник UQ доктор Фабіо Коста сказав, що, хоча “суперпозиція планет”, як описано в статті – можливо, ніколи не здійсниться, технологія дозволила імітувати, як час працює у квантовому світі – без використання гравітації.

“Навіть якщо експеримент ніколи не пощастить зробити, дослідження актуально для майбутніх технологій”, – сказав д-р Коста.

“У даний час ми працюємо над квантовими комп’ютерами, які, простіше кажучи, могли б ефективно стрибати у часі, щоб виконувати свої операції набагато ефективніше, ніж пристрої, що працюють у фіксованій послідовності у часі, як ми знаємо його у нашому “нормальному” світі” .

Технологічний інститут Стівенса і вчені Віденського університету були співавторами теореми Белла про тимчасовий порядок, опублікованій в журналі Nature Communications.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: