Кубок фрі-файту: “стінка на стінку”

24.03.2015 0 By Chilli.Pepper

фри-файт1Кубок України з фрі-файту пройшов минулими вихідними у Тернополі, файному місті, що перетворюється у неформальну столицю бойових мистецтв і завдяки цьому виду спорту зокрема.

В розділі ММА дивізіону “Еліта” першого туру Чемпіонату України та Дивізіону “Аматор” Кубку України – найпрестижнішої командної нагороди року – пройшли змагання у спартанському форматі “стінка-на-стінку” на спортивних татамі ЗОШ №3 Тернополя.

«Спорт – це мир, спорт – це сила і взаємоповага. Сьогодні на тернопільському килимі зібралися спортсмени з усіх регіонів України – сходу, центру, заходу, півдня.  Вас об’єднує одна мета – у чесній боротьбі здобути перемогу. І це є Вашим внеском у становлення демократичної, єдиної України», звернувся із промовою голова Тернопільскої облради  Василь Хомінець.

кубокРазом із Василем Хомінцем відкривали змагання Віктор Мацикур керівник департаменту  сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту та Сергій Антропов виконавчий директор Всеукраїнської федераціі фрі-файту, чиї ініціативи сприяли у тому числі поширенню фрі-файту в Тернополі.

Голова обласної ради також зазначив, що представники цього мужнього виду спорту  виявляють  безкомпромісну боротьбу за правду, за віру, за Україну не тільки на килимі, але й в зоні проведення АТО.

На жаль, уже п’ятеро спортсменів федераціі  поклали своє життя за цілісність та незалежність нашої держави. Серед них троє тернополян – майстер спорту України, володар Кубку України з фрі-файту у 2014 році Роман Ільяшенко, кандидати у майстри спорту України Орест Квач та Андрій Юркевич.

банер-фри-файтУчасники змагань хвилиною мовчання вшанували пам’ять  про своїх побратимів.

Продовжують боротьбу із ворогом на Донбасі ще двоє тернопільських спортсменів – Валерій Чоботарь (голова правління обласного осередку фрі-файту, заслужений тренер України) та Микола Гринчук (майстер спорту з фрі-файту (2013), володар Кубка  України).

Заради щирості маємо відзначити, що цьогорічний Кубок України відбувся, незважаючи на реалії у державі, завдяки зусиллям, у тому числі Сергія Антропова, Олександра Долішнього, Андрія Старовойта, Віктора Мацикура, Олени Підгрушнії, Вадима Стеценко та багатьох депутатів Верховної Ради, що доклалися як організаційно, так і фінансово до проведення цього некомерційного заходу.

сеткаУчасть у змагання за Кубок-2015 взяли збірні 16 областей України. До фінальної частини увійшли Сумська та Харківська області (Східний дивізіон), Київська, Вінницька та Житомирська області (Центральний дивізіон), Львівська область (Західний дивізіон), а також минулорічні учасники фіналу Кубка України – збірні Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Нагородження спортсменів провели засновник та вчитель школи фрі – файту Андрій Старовойт та директор департаменту  сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Віктор Мацикур. Цінним подарунком  (годинник) та грошовою винагородою  за високу спортивну майстерність голова обласної  ради Василь  Хомінець нагородив спортсмена з міста  Харкова.

 

ОФІЦІЙНІ РЕЗУЛЬТАТИ ЗМАГАНЬ

І місце – збірна Харківської області, тренери: мсмк Бланк А.О., Крікунов К.В., Моргунов О.А.;

ІІ місце – збірна Івано-Франківської області, тренери: Одайський В.Г., Шевчук О.М., Петрущак А.Б.,  мсу Івахнюк І.В.;

ІІІ місце – збірна Тернопільської області, тренери: ЗТУ Чоботарь В.Г., мсмк Долішній О.В., мсмк Никифорець Г.Д.;

ІІІ місце – збірна Київської області, тренери: Симон А.В., мсу Дудківський В., мсу ЗТУ Росохатий М.В., мсмк Зінько О.В.;

IV місце – збірна Львівської області, тренери: Грицюк О.Р., змс Слюсарчук І.А., Кардаш Р.І.;

V місце – збірна Сумської області, тренери: Бондаренко І.А., Гордієнко В.В.;

VІ місце – збірна Вінницької області, тренери: Дишливенко І.О., Камінський О.В,, Лейбук Д.М.;

VІІ місце – збірна Житомирської області, тренери: мсу Гінгізов О.М., мсу Козакевич С.Ж., Євстафьєв Ю.В.


За матеріалами новиниobl-rada.te.uavk.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: