Facebook повідомляє, що високочастотні пости часто масштабують фейкові новини

01.07.2017 Off By Chilli.Pepper

Веб-сайт буде змінювати приоритетність статей, які вони публікують, повідомляє engadget.

Facebook зробив ще один маленький крок у своїй дуже м’якій битві з підробленими новинами. На веб-сайті тепер почнеться депреоритація посилань, розміщених користувачами, які щоденно поділяють великі обсяги повідомлень.

В оголошенні Адам Моссері, віце-президента Facebook, відповідального за News Feed, заявив, що дослідження компанії показують, що люди, які публікують більше 50 разів на день, часто діляться низькоякісним контентом. До їхніх постів часто відносяться клікбейт, сенсаційність та дезинформація. Зв’язок між фальшивими новинами та високочастотними постами настільки сильний, що Facebook просто змінив свій алгоритм, щоб такі публікації рідше з’являлися в каналах інших користувачів. Зміни повинні скоротити доступ до таких посилань на Facebook.

Фальшиві новини в Facebook стали проблемою під час президентських виборів та підробленої новинної діяльності, яка мала місце в день виборів. Інші спроби керувати неправдивим змістом включають в себе інший алгоритм налаштування та перевірку фактів, а також досить порожні додатки, як навчальний інструмент та підроблені мітки новин.

Нові зміни обмежуються окремими особами, а не сторінками, і зосереджуються лише на посиланнях на статті.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: