Екс-нардеп після цитування доктрини Путіна відзначився новим конфузом в КСУ

11.07.2020 0 By NS.Writer

На засіданні Конституційного суду щодо закону про функціонування української мови екс-нардеп VIII скликання від «Опозиційного блоку» Олександр Долженков попросив долучити до розгляду клопотання жителів неіснуючих в Харківській області сіл.

Олександр Долженков і Вадим Новинський

Про це пише Духовний Фронт України.

Інцидент стався під час засідання КСУ 9 липня. Так, Долженков попросив суд долучити звернення депутатів «Ізюмської районної ради», до якої, в свою чергу, звернулися, за його словами, жителі двох сіл Ізюмського району Стара і Нова Некрасівка. Вони, нібито, вимагають повернути в школи вивчення російської мови, оскільки без цього їхні діти «не матимуть повноцінного розвитку», передає Obozrevatel.

У той самий час один із запрошених на засідання суду вчених, директор Інституту української мови Павло Гриценко зазначив, що в Ізюмському району Харківщини немає таких сіл, однак вони є в Ізмаїльському районі Одеської області.

За словами Гриценка, в селах Стара Некрасівка і Нова Некрасівка вже більше 100 років проживають старовіри, які ще за царської Росії оселилися на півдні Одеської області, і додав, що точно знає, що жодних конфліктів на мовному ґрунті в цьому регіоні і в тих населених пунктах не було.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: