Дві Кореї обговорюють офіційне завершення 68-річної війни, повідомляють джерела

17.04.2018 0 By Chilli.Pepper
  • Газета “Мунхва Ільбо” повідомляє, що заява може відбутися на саміті Мун-Кім

  • Прямий телефонний зв’язок між Муном і Кім може відбутись у п’ятницю

Південна та Північна Кореї обговорюють плани оголосити про офіційне завершення військового конфлікту між двома країнами, які все ще технічно ведуть війну, повідомляє газета Munhwa Ilbo, посилаючись на невідомого південнокорейського чиновника.

Про це повідомляє bloomberg.

На спільному саміті на наступному тижні між президентом Південної Кореї Мун Чже-Іном і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином – двоє сусідів можуть проголосити спільну заяву про те, що вони намагатимуться послабити військову напруженість і припинити конфронтацію.

Пряма телефонна лінія між Муном і Кімом може бути відбутися протягом п’ятниці, начальник штабу Муна Ім Чон Сіок заявив, що це ще не було вирішено, коли вони проведуть свою першу бесіду.

Жодного мирного договору не було підписано, щоб замінити перемир’я 1953 року, яке завершило Корейську війну, а США та Північна Корея перебували у конфронтації після закінчення офіційних бойових дій. Успішний саміт між Муном і Кімом міг би прокласти шлях для зустрічі між Кімом і Президентом США Дональдом Трампом – першої між теперішнім американським президентом та північнокорейським лідером.

 

Півострів залишається розділеним у вічному глухому куті, коли південнокорейські війська, підтримувані США, вишикувались проти більш ніж мільйоних північнокорейських військ. У той час як напруженість періодично спалахувала, обидві сторони до сьогодні зупиняли черговий руйнівний конфлікт.

“Закінчення конфлікту є серцевиною всіх обставин. Мир настільки ж складний, як і денуклеаризація”, – сказав Джон Делері, доцент кафедри китайських досліджень в Університеті Йонсей в Сеулі. “Також повинен відбутись процес фактичного забезпечення миру”.

Деякі питання, які потрібно буде вирішувати, включають в себе сотні тисяч військ уздовж одного з найбільш потужно укріплених кордонів у світі; підводні човни та кораблі, що патрулюють по обох берегах; Активний військовий альянс Південної Кореї з США; розміщення сил США; і північнокорейська артилерія направлена на Сеул.

Один зі способів вирішення конфлікту може полягати у тому, щоб повернути надзвичайно укріплену демілітаризовану зону до свого первісного стану, повідомляє газета Munhwa Ilbo.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: