Довгострокове оновлення Bitcoin – всі компроміси для всіх людей

22.07.2017 0 By Chilli.Pepper

SegWit2x збільшує розміри блоків і переміщує дані за межі блокчейну, ділиться новиною engadget.

bitcoin

фото/pixabay

 

Поціновувачі Bitcoin вітали оновлення коду, яке покращить використання віртуальної валюти та її масштабованість. Оновлення, відоме як SegWit2x, являє собою компроміс між двома конкуруючими школами думки про майбутнє Bitcoin. Було певне занепокоєння, що спільнота не погодиться на новий стандарт, але Bloomberg повідомляє, що 93 відсотки майнерів “приєднує на підтримку підпис “BIP91″, перший необхідний крок у здійсненні SegWit2x”.

Оскільки популярність Bitcoin зросла, то також зросли транзакційні збори та терміни обробки. Масштабованість в значній мірі була обмежена можливостями блокчейну; книгою транзакцій, яка живе на тисячі серверів у всьому світі. Одне фракційне угрупування, Bitcoin Unlimited, вважає, що відповідь полягає у збільшенні ліміту коду на кількість даних, які блок може вмістити. Це зробить його більш швидким і дешевшим для користувачів, але більш дорогим для запуску сервера. Конкуруюча пропозиція надійшла від Bitcoin Core. Він виступає за переміщення менших транзакцій за межі блокчейнів, залишаючи Bitcoin як довгостроковий запас вартості, а не повсякденну мережу платежів.

Оновлення SegWit2x використовує обидві ідеї. Деякі дані будуть переноситися за межі основної мережі, тоді як розмір блоку подвоїться до 2 Мб. Хоча цей крок буде запущено пізніше у цьому році (на початку серпня), новини, схоже, спровокували відновлення довіри до Bitcoin. Криптовалюта підскочила до 2 628 дол. у вівторок, додаючи близько 316 дол. протягом всього 24 годин. Зараз він становить близько 15 відсотків від свого найвищого рівня в розмірі 3 019 доларів, який було досягнуто у червні.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: