Дослідники створюють швидкий герметичний хірургічний «клей» для закриття ран

07.10.2017 0 By Chilli.Pepper

Він досить еластичний, щоб утримувати рану, запечатану на роздутому легені, повідомляє engadget.

Закриття ран зазвичай вимагає швів або скоб, але жоден з них не може створити повну ізоляцію. І коли справа доходить до внутрішніх травм, до яких важче дістатися і ран на органах, які рухливі і критично важливі, таких як легені, лікування стає ще більш складним. Герметики пропонують вирішення цих проблем, але жоден з них не відповідає всім вимогам ефективного хірургічного інструменту. Проте, дослідники тільки що розробили новий тип герметика, який може фактично відповідати всім вимогам. Їх робота була опублікована на цьому тижні в Science Translational Medicine.

“Хороший хірургічний герметик повинен мати комбінацію характеристик: вона повинна бути еластичною, клейкою, нетоксичною та біосумісною” – заявив в своєму виступі Насим Аннабі, автор дослідження та дослідник у Північно-Східному університеті. “Більшість герметиків на ринку володіють однією або двома з цих характеристик, але не всі з них. Ми поставили за мету розробку матеріалу, який міг би мати всі ці властивості”. Їх продукт, названий MeTro, є біосумісним, оскільки він створюється білками, подібними до тих, що утворюють еластин у людей, і зміна концентрацій цих білків у герметику дозволила дослідникам створити гідрогелі MeTro з різною еластичністю. Крім того, за допомогою УФ-випромінювання MeTro встановлюється всього за 60 секунд.

MeTro був випробуваний на щурах, використовуючи його для закріплення розрізів у артеріях та пункціях у легенях. Він також зміг успішно ущільнити рани в легенях свиней навіть при повторних інфляціях і дефляціях. Наступним кроком є ​​тестування герметиків у людей.

«Потенційні застосування є потужними, починаючи з лікування серйозних внутрішніх поранень на аварійних об’єктах, таких як такі автомобільні аварії і в зонах військових дій, а також для поліпшення стаціонарних кабінетів», – сказав Ентоні Вайс, дослідник з Університету Сіднея і автор дослідження.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: