Дипломати попросили сербські ЗМІ не поширювати неправду про «найманців з України»

10.07.2020 0 By NS.Writer

Українське посольство в Сербії заперечило інформацію про причетність України чи її громадян до протестів у Белграді, закликавши сербські ЗМІ не поширювати неправду.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті посольства у четвер ввечері, повідомляє «Європейська правда».

«У ці дні через російські і проросійські інформаційні ресурси в інформаційному просторі Сербії поширюється інформація про нібито „український сценарій“ і причетність українців до подій в Сербії», — йдеться у заяві українського посольства.

У зв’язку з цим посольство офіційно заявило, що держава Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в Сербії.

«Посольство України не має інформації про участь громадян України в останніх подіях в Сербії», — заявляє дипломатичне відомство.

Посольство закликало ЗМІ в Сербії не поширювати неправдиву інформацію про Україну і громадян України щодо ситуації в Сербії.

Посольство не називає публікацій, про які йде мова. Але вочевидь йдеться про матеріал сербського видання Alo, який передрукували чимало російських ЗМІ.

Газета повідомила, що у протестах в Белграді брали участь найманці корпорації Blackwater, громадяни Сербії, які брали участь у війні в Україні проти росіян та сепаратистів.

Публікація вийшла під назвою «Найманці з України знищили Белград! Нове одкровення про руйнівні протести демонстрантів».

Нагадаємо, в останні два дні у Белграді відбувалися масові протести зі спробою штурму парламенту після заяви президента про посилення карантину та запровадження комендантської години.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: