Нові ідеї для виживання людей далеко від Землі

21.03.2018 0 By Chilli.Pepper

Яким чином ми могли б побудувати середовище для життя на закритих льодових планетах? Швейцарський космічний центр (SSC) вступив у партнерство з Європейським космічним агентством (ESA) для запуску проекту ESA_Lab @ CH та запрошує студентів у Швейцарії та інших країнах Європи поділитися своїми ідеями на спеціальному веб-сайті, повідомляє новину phys.

Світанок на Марсі ©NASA/JPL/Texas A&M/Cornell


 

Чи можуть студенти, що дивляться на світ новим поглядом, придумувати інноваційні рішення? На думку Швейцарского космічного центру (SSC) – беззаперечно. SSC, що базується у Швейцарському федеральному технологічному інституті Лозанна, щойно запустили веб-сайт “Моя ідея для космосу”, на якому студенти з усіх університетів Швейцарії та інших країн Європи можуть поділитися своїми ідеями. Ця нова платформа, крім залучення усіх видів ідей у ​​відношенні космічних технологій, є домівкою для великого пілотного проекту у рамках підготовки ESA_Lab@CH.

Проект, тема якого полягає у тому, як створити середовище для проживання людини на кризі, пов’язане з ініціативою Європейського космічного агентства (ESA) “ESA_Lab@”. Ця ініціатива складається з навчальних заходів, спрямованих на сприяння більш тісним контактам і взаємодії між космічною промисловістю та університетами. Метою таких заходів є популяризація НІОКР та відкриття інноваційних рішень. Це перший проект, який, певним чином, є доказом такої концепції.

“Космічна індустрія вступила у нову еру”, – говорить Тобіас Банді, інженер SSC, відповідальний за проект. “У минулому лише деякі з найбільших держав світу займалися космічною діяльністю, але в галузі з’являються нові учасники, такі як компанії приватного сектору, країни, що розвиваються, академічні установи, галузі та приватні особи. Тому необхідно зайнятися більш відкритим підходом. В космичній галузі працює 40 000 чоловік, але щорічно в Європі більше мільйона студентів отримують технічну кваліфікацію, тому подібні ініціативи потенційно можуть внести величезний внесок”.

Поселення на Місяці

Поверхня Місяця © NASA


 

Учасникам проекту пропонується розробляти всі рішення, необхідні для життя людей, довгостроково, далеко від Землі, у середовищі існування, утвореному кригами. “Багато планет частково або повністю покриті крижаною шапкою”, – говорить Банді. “Таким чином, тема проекту дуже важлива для майбутніх досліджень космосу. Крига також має ряд переваг, оскільки забезпечує достатню кількість води і може захистити людей від радіації і метеоритів”.

В рамках проекту будуть розглянуті всі аспекти життя людини і наших повсякденних потреб, таких як розкопки, архітектура, енергетичні системи, інфраструктура санітарії, управління відходами, очищення води, виробництво та консервування продуктів харчування – і як вони взаємодіють. У цьому проекті використовується сторінка з концепції ESA Moon Village, метою якої є вирішення проблем, через заохочення людей з різних дисциплін ділитися своїми навичками та ідеями. Прикладом такого типу рішення, який шукає проект, є розробка піролізного реактора, що перетворює органічний матеріал (людські та інші відходи) у форму вуглецю, яка може використовуватися або для виробництва енергії, або для добрива рослин.

Ідеї, які також корисні для життя на Землі

Зростаючий Місяць © NASA


 

Для цього проекту – і для наступних, якщо він буде успішним – ідея полягає в тому, щоб об’єднати близько 30 учасників з чотирьох-восьми різних країн. Вони утворюють невеликі місцеві групи, кожна з яких буде займатися іншим аспектом, працюючи над досягненням спільної мети. Їх робота триватиме один чи два роки відповідно до стандартних академічних таймфреймів. Для учасників проект – це можливість працювати в команді, підвищувати свої технологічні навички та набувати досвіду в космічній галузі. Для університетів це спосіб підвищити їх профіль, поліпшити освіту своїх студентів і побудувати нові мережі і співпрацю.

Банді також зазначає, що конкурентний елемент проекту цілком може створити ідеї, корисні для життя на Землі. Також цілком можливо, що ідеї, які виявляються непрактичними в космосі, можуть бути з користю застосовані в іншій області, як це часто буває із науковими відкриттями. “В Європі у нас є величезна кількість навичок, знань і мотивації, які можуть принести користь космічної галузі і навпаки. В рамках проекту ми хочемо відкрити двері між цими різними спільнотами”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: