Чому розридався Дмитро Рогозін

18.10.2016 0 By blacklight

З космодрому НАСА «Уоллопс Айленд» (шт. Вірджинія) був здійснений успішний запуск ракети-носія «Антарес».

Вдалий запуск американо-українського Антаресу

Вдалий запуск американо-українського Антаресу

 

Ракета має доставити вантажний модуль «Сігнус» до Міжнародної космічної станції. Про це повідомляє посольство США в Україні.

«Антарес» створений американською корпорацією «Орбітал АТК» за участю іноземних партнерів, у т.ч. низки українських підприємств. Так, головна конструкція першої ступені ракети розроблена конструкторським бюро “Південне” та виготовлена на “Південному машинобудівному заводі ім. Макарова” (обидва з м. Дніпро) у співпраці з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “РАПІД” (Чернигів) та ін. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях «Антареса», які проводилися в США.

На запуску був присутній Посол України в США Валерій Чалий, Генеральний директор КБ «Південне» О.В.Дегтярьов, представники заводу «Південмаш». Перед запуском Посол Валерій Чалий також провів зустріч з Директором НАСА Чарльзом Болденом.

Проект «Антарес» є прикладом успішної взаємодії компаній космічної галузі України і Сполучених Штатів у сфері мирного дослідження космічного простору.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: