Чому падає гривня?

17.01.2018 0 By blacklight

Не парьтеся!

Та все просто, насправді.  Любий наш Вінніпух Реформ Володимир Гройсман забув нам дечим похвалитися. Адже, оскільки курс тепер плаває вільно, а себто залежить від попиту і пропозиції на гривню, а відповідно, чи не в першу чергу (не тільки – але) від сальдо (балансу) зовінішньої торговлі товарами, то:

У січні-листопаді 2017 року експорт товарів з України становив $39,49 мільярда, імпорт в Україну – $44,7 мільярда.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

У порівнянні з січнем-листопадом 2016 року експорт збільшився на 20,6% (на $6,75 млрд), імпорт – на 27,5% (на $9,63 млрд).

Таким чином, негативне сальдо торгівлі товарами становило $5,21 млрд, що в 2,2 рази більше показника перших 10 місяців 2016 року ($2,33 млрд).

Будь-хто може порахувати  всі пропорції сам, додати трохи хайпу спекулянтів, пригадати, що наприкінці 2016 курс теж сягав 28 гривень за долар. Глянути, кійко справжніх грошей зайшло до країни, кійко вийшло.

Зрозуміти, що гривня, насправді, просто не може не знецінюватись. Ну, а враховуючи те, що наша влада свариться із донорами, то – burn mthfkr, burn :(

І, ніби – можна заспокоїтись… Але, щось муляє.

Адже, звісно, шкода, що гривня – більше не цінність (це виправдовують просунуті спеціалісти, ніби економіці так “легше”), і все було би добре, якби ми виробляли значно більше власної готової продукції на внутрішній ринок.

Ну що ж – маємо те, що маємо. Втім, а навіщо тоді гривня окрім як маніпуляцій скарбниці, банків і політиканів із бюджетним дефіцитом (типу такого брутального, карго-прочитання старого Кейнса) – тепер узагалі не зрозуміло.

Най Вінніпух Реформ ізнов щось вигадує…Тим більше що ані йому, ані його босу – жодні поради тепер без потреби.

Робіть висновки для власного життя.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: