Чи можуть іншопланетяни використовувати зірки, випереджаючи розширення всесвіту?

23.06.2018 0 By Chilli.Pepper

Ден Хупер, старший науковий співробітник Національної лабораторії прискорювачів Фермі, написав статтю, в якій йдеться про те, що іншопланетяни майбутнього можуть зберегти свої цивілізації, незважаючи на ізоляцію через розширення всесвіту. У своїй статті, що завантажена на сервер prefix сервера arXiv, він передбачає, щоб вони могли б збирати і накопичувати зірки, повідомляє phys.

image.png

Сфера Дайсона – теоретична структура, що здатна вмістити зірку. Спочатку запропонована Фріманом Дайсоном, сфера була представлена як група супутників, які повністю охоплюють зірку, для поглинання всієї її енергії. Тоді ця енергія може бути використана для будь-яких цілей цивілізації, яка її створила. У своїй новій спробі Хупер передбачає, що іншопланетяни можуть створювати аналогічні структури для забезпечення енергії, коли Всесвіт розширюватиметься до непридатного розміру.

Попередні дослідження показали, що Всесвіт не тільки розширюється, він набирає швидкість, через темну енергію. Це означає, що майже все у Всесвіті відкидається далі одне від одного. Такий сценарій передбачає, що галактики ставатимуть більш ізольованими, хоча компоненти галактик залишатимуться пов’язаними гравітацією. Отже, Хупер задається питанням, що б зробила іншопланетна раса, щоб забезпечити собі стійке джерело енергії? Він передбачає, що вони можуть збирати зірки у цей самий момент, готуючись до майбутніх днів, коли будуть вже занадто далеко для захоплення.

Хупер зазначає, що такий сценарій все ще дуже далекий – близько 100 мільярдів років. Але він також зазначає, що якщо іншопланетяни захоплювали зірки з однієї галактики і переносили їх в іншу, час для кожного транспортування був би приблизно мільярди років. Таким чином, вони повинні будуть робити це зараз, перш ніж у них закінчиться час. Він визнає, що люди, ймовірно, не зможуть зрозуміти механіку переміщення зірки, але розмірковують про таку можливість іншої раси, яка досить сильна для цього. Далі він припускає, що якщо така діяльність на даний час відбувається, ми можемо побачити докази, шукаючи зірки, які, здається, рухаються між галактиками, або шукати дірки в галактиках, звідки зірки вже були видалені.

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: