Чергове повернення Королеви

31.03.2015 0 By Chilli.Pepper

Рецензія на музичний альбом Madonna 2015 Rebel Heart

Madonna-Rebel-HeartСильний, чистий, рівний вокал 56-ми річної Луїзи звучить, як насмішка над всією російськомовною попснєю, яка в переважній більшості своїй не варта лизати підошви чобіт Мадонни, яка тільки що прийшла зі стайні. Такого вокалу у Луїзи я не пам’ятаю з часів “Евіти”.

Альбом безжально затягнутий. Клятий маркетинг проник вже і в продюсерство – в спробі охопити якомога більшу аудиторію, в альбом запихали кілька треків (5, 6, 9, 11, 16, 17), аранжовані в чисто сучасному молодіжному електронному стилі, такі невластиві і чужі Мадонні.

Якщо з альбому викинути ці треки – вийшов би дійсно класнючий альбоміще, що дуже нагадує шедевральний “Ray of Light” 1998 року, тільки зроблений вже за допомогою сучасних технологій, адже звукозапис не стояв на місці ці 17 років, нє? А так – мені знадобилвся тренований слуховий апарат + неабияка сила волі, щоб прослухати реліз в один присід.

До речі, якщо Вам вдасться повторити цей подвиг – не забувайте, хто був першопрохідцем. Слухачам, неготовим кинути свої вуха на амбразуру мадоннiвського пісенного мешінгану, я можу запропонувати купити стандартне видання компакт-диска, де кількість треків зменшено до гуманних 14-ти.

Привiд альбому «Ray of Light” проглядає крізь добру половину пісень (наприклад – 7 і 8). Погано це чи добре – питання спірне. Адже всього лише проглядає, самоплагіатом тут, в цiлому, не пахне.

Мадонна вкотре порвала шаблони, в тому числі – і всі свої попередні. Цікава річ: з року в рік всі ці крістіноагіллери, бійонси та інші брітніспірси чогось там бундючаться-тужаться в марній надії заволодіти короною. А потім виходить альбом Мадонни і всім в черговий раз стає зрозуміло – хто Королева поп-музики. Для людей, які вільно володіють англійською, я взагалі можу сформулювати те, що відбувається всього чотирма словами: Madonna just became Pop-Rampant.

Абсолютна самодостатність Мадонни, що париться десь на недоступною для більшості виконавців висоті, вiдкривається сумлінному слухачеві гранями високоякісного продюсування (доморощені скульптори музики займаються депіляцією рідкісної рослинності на сідницях), чіпляючої мелодики і несподівано зрілої та вiдвертої  лірики.

І ще одне спостереження – ніщо так не стимулює жіночих виконавців, як черговий розрив особистих відносин з партнером. Сумно, але факт (трек 10).

Стандарт для поп-музики в цьому році заданий, іншим тепер залишається тільки намагатися наздогнати “стареньку” Чіконе. Бажаю успіха, лузери!

Треки, обов’язкові для прослуховування: 8, 10, 14, 18.

Звукозаписні лейбли:

Maverick – 0602547259554, Live Nation – 0602547259554, Interscope Records – 0602547259554

Формат релізу: компакт-диск у варіантах стандарт і Deluxe Edition.

Дата виходу релізу: 5 березня 2015 (Європа і Великобританія).

Сергій Дибов


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: