Вражаюча візуалізація всіх бізнес-зв`язків Трампа

29.01.2017 Off By Chilli.Pepper

Чоловік, який обіцяв “осушити болото” сам є центром потенційної корупції, яку яскраво ілюструє візуалізація – повідомляє wired.

ПЕРШ НІЖ Дональд Трамп став президентом, він був бізнесменом. Він прийшов до влади, очоливши велике бізнес-підприємство, в яке входить нерухомість, казино і прибуткові операції брендингу. “Мережа величезна”, – говорить дизайнер Кім Альбрехт, чиє карколомна візуалізація зв’язків Трампа робить спробу розплутати їх.

Альбрехт використовував дані з розслідування TrumpWorld BuzzFeed – 1500 з гаком ділових зв’язків президента, щоб створити дві візуалізації. Перша з розташуванням Трампа в центрі величезної павутини. Інша, яка нагадує генеалогічне дерево, деконструє цю мережу від людини до людині, від бізнесу до бізнесу. “Це повний безлад, якщо ви подивитеся на весь набір даних”, – говорить Альбрехт.

Інтерактивна версія візуалізації даних дозволяє вам натискаючи на ім’я переглянути розширений список підключень. Наприклад, натискання на Дональда Трампа підніме те, що здається нескінченним списком корпорацій, президентом яких він є. Альбрехт організовує дані в дерево, яке позначає президентські взаємини з людьми в організації.

Будь-яка людина з більш ніж одним підключенням виділена жирним шрифтом і гіперпосиланнями, впускаючими вас в кролячу нору відносин. Натискання на Джоша Кушнера (брат Джареда), веде на сторінку з описом знайомих високотехнологічних компаній до яких він причетний. Натисніть на Меланії Трамп, і ви побачите весь шлях, яким вона пов’язана з бізнесом її чоловіка.

Альбрехт не пропонує будь-які коментарі стосовно даних, тільки засоби отримання великих масивів даних доступних для всіх зацікавлених у досягненні своїх власних висновків. Але візантійські бізнес-інтереси президента і його відмова звільнитися від них створюють диверсифікований портфель потенційних конфліктів інтересів. Чоловік, який обіцяв “осушити болото” – сам є центром потенційної корупції, яку візуалізації Альбрехта так яскраво ілюструють.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: