Біткоін і Ефіріум – «канібали» золота

10.07.2017 0 By Chilli.Pepper

Інвестори мають “кинути у топку” готівку просто зараз, і, виходячи з астрономічних показників криптовалют, таких як Біткойн та Ефіріум, саме в них вони отримають прибуток, шокує новиною businessinsider.

Криптовалюти, як Біткойн та Ефіріум, плавять попит на золото

 

“Це відбувається за рахунок золота”, – говорить Том Лі, керуючий партнер та керівник досліджень Global Fundors Advisors. Фактично, він вважає, що зростаюча перевага криптовалют над золотом насправді сприяє зростанню прибутку у молодих продуктах.

У цьому році біткоіни отримують 172% відсотків, що на кінець дня становить 2 607,02 доларів за монету. За цей же період Ethereum піднявся на 3200%, сівши на рівні 266,01 дол. США.

Одним з основних чинників, що обумовлює попит на криптокультури, є зниження пропозиції, яке спостерігалось за останні місяці, за словами Лі. Він зазначає, що кількість видобутку біткойну в минулому році зменшилася більш ніж удвічі, до 4,4% з 9,3%. При уповільненні видобутку біткойн не досягне максимальної теоретичної кількості одиниць до 2045 року або пізніше.

Тим часом, Лі вважає, що виробництво золота з “2009 року” різко “зросло”, і зараз воно становить 3100 метричних тонн, що є найвищим показником.

“Криптокультури – це поглинання попиту на золото”, – написав він у клієнтській записці у п’ятницю. “Біткойн, можливо, стає дефіцитним сховищем вартості. Інвесторам потрібно визначити стратегії, щоб використати цей потенційний підйом криптокультур”.

Отже, з урахуванням всього цього, наскільки високо може піти біткойн?

HashFlareОсновний кейс Фондстрату озвучує, що криптовалюта збільшиться у вісім разів і становитиме приблизно 20 тисяч доларів США за одиницю до 2022 року. Але в самому “бичому” сценарії біткойн за цей же період може досягти 55 тисяч доларів.

“Наша модель показує, що вартість золота є відносно статичною щодо зростання біткойну”, говорить Лі.

Однією з потенційних дисконтних карток, яка може прискорити асигнування інвесторів у криптовалюту, може стати їх купівля центральними банками. На даний момент біткойн має сукупну вартість 42 мільярда доларів, і якщо вона підніметься вище 500 мільярдів доларів, це є дуже реальною можливістю, вважає Лі.

“Вже зараз центральні банки вивчили цю можливість”, – каже Лі. “На наш погляд, це зміна гри, що підвищує легітимність валюти і, ймовірно, прискорює заміну золота”.

Прогноз Фондстрату щодо зростання біткойну

 

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: