Однієї атаки США не вистачить, говорить сирійська опозиція

08.04.2017 0 By Chilli.Pepper

Сирійська опозиція аплодувала атаці США крилатими ракетами на авіабазу поблизу Хомса в п’ятницю, але сказала, що це не повинно бути одноразовим, і само по собі не буде достатнім, щоб зупинити урядові військові літаки від нападів на повстанські райони.

Мохаммад Аллуш

Мохаммад Аллуш

Сирійська опозиція вже давно критикувала Сполучені Штати за те, що вони не змогли захистити повстанські райони від державних повітряних ударів, вимагаючи створення безпольотної зони або надання зенітної зброї повстанським групам, повідомляє yahoo.

Рішення президента США Дональд Трампа про запуск ракет по авіабазі, з якої, сказав він, смертельна атака хімічної зброї була розпочата, відзначила різке відхилення від більш обережного підходу його попередника Барака Обами. Це привітали опозиційні представники але вони закликали до більшого.

«Однієї авіабази не вистачить. Є 26 авіабаз, які націлені на цивільних осіб» дописав у твіттері Мохаммад Аллуш, високопоставлений представник повстанців. Джордж Сабра, відомий опозиційний політик, сказав аль-Хадата TV: «Істина полягає в тому, що з військової точки зору, якщо вона обмежується цим ударом, то це не має ніякого сенсу».

Вільна сирійська армія, вільний союз повстанських груп, до якого входять фракції, що отримали військову підтримку з боку Сполучених Штатів, назвав удар США «правильною відправною точкою» для знаходження «справедливого політичного рішення» війни.

«Ми вважаємо, що відповідальність Сполучених Штатів як і раніше велика, і не зупиниться з цією операцією», додав він в заяві, попереджаючи про те, що уряд в Дамаску і його союзники можуть зробити «акти помсти» проти цивільних осіб.

Американські офіційні особи описали напад – перший прямий напад США на уряд президента Башара аль-Асада за шість років громадянської війни – як одноразовий, що не призведе до більш широкої ескалації. Сирійські чиновники і їх союзники заявили, що вони не очікували, що атака призведе до розширення конфлікту.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: