Аналіз ДНК вказує на найстарішу цивілізацію людства

25.09.2016 0 By Chilli.Pepper

Нові дослідження припускають, що назва найстарішої світової цивілізації належить корінному населенню Австралії та Папуа-Новій Гвінеї, повідомляє foxnews.com.

papuaВчені говорять, що ДНК цих людей можна простежити до первісної хвилі переселенців з Африки більше ніж 50 000 років тому, повідомляє The Guardian.

“Вони, напевно, найстаріша група в світі, яку ви можете пов’язати з одним конкретним місцем”, говорить представнник університету Копенгагена Еське Віллерслев, провідний автор нового дослідження Природи.

Він приходить до висновку, що предки цих корінних народів прибутку на Сахул -суперконтинент, який колись включав Нову Гвінею, Австралію і Тасманію – у період між 51 000 і 72 000 років тому.

Насправді, дослідження показує, що вони були першими людьми, які перетнути океан. “Тепер ми знаємо, їх родичі є чоловіками, які були першими справжніми людськими дослідниками і мандрівниками”, говорить Віллерслев.

“Наші предки сиділи боячись певною мірою світу, поки вони вирушили у цю виняткову подорож по Азії і по морю”. В якийсь момент, вони, схоже, схрещувалися з невстановленими ранніми людьми, ДНК яких залишила невеликий слід у їх сучасному генетичному складі – на його частку припадає близько 4%. Дослідження, засновані на аналізі 83 корінних австралійців і 25 папуасів, виявили, що група залишалася в значній мірі ізольованою близько 4000 років тому, коли вони зіткнулися з населенням з Азії, а потім Європи. (Пов’язане із цим дослідження показало, що майже всі вони походять від однієї хвилі африканських мігрантів.)


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: