9 речей, які ментально сильні люди роблять щодня

06.12.2015 0 By Chilli.Pepper

Психічна сила, як і будь-який інший навик, потребує часу для рoзвитку.

сильныеУ своїй книзі “13 справ, які не роблять ментально сильні люди“, психотерапевт Емі Морін пише, що ваша генетика, особистість і життєвий досвід всі ці елементи грають роль у вашій ментільній силі.

Автори статті поставили запитання Морін про ключові навички, яким ці люди слідують.

І ось дев’ять речей, що подумки сильні люди практикують щодня.

1. Вони контролюють свої емоції.

1. Они контролируют свои эмоции.

Люди часто вважають, що ментально сильні люди пригнічують свої емоції, говорить Морін, але насправді вони гостро усвідомлюють їх.

“Вони контролюють свої емоції протягом дня і розпізнають, як їхні почуття впливають на їх думки та поведінку”, говорить вона. “Вони знають, що іноді для досягнення їх найбільшого потенціалу потрібно, поводитися всупереч тому, що вони відчувають”.

2. Вони практикують реалістичний оптимізм.

2. Они практикуют реалистичный оптимизм.

Мати позитивне сприйняття весь час неможливо і занадто багато негативу – контрпродуктивно.

Ментально сильні люди “розуміють, що їх міркування не завжди вірні і вони прагнуть повторно переформатувати свій негатив”, говорить Морін. “Вони замінюють перебільшено негативні думки більш реалістичним внутрішнім монологом”.

3. Вони вирішують проблеми.

3. Они решают проблемы.

Якщо говорити простіше, “психічно сильні люди відмовляються брати участь у непродуктивній діяльності”, каже Морін. Замість того щоб сидіти та скаржитися на поганий день на роботі і бажати щоб погані речі не відбувались, оцінюють, чому щось пішло не так і виправяють це. Дізнайтеся, як розрахувати ризик і рухатися вперед від тієї точки, говорить вона.

4. Вони практикують само-співчуття.

4. Они практикуют само-сострадание.

Замість того, щоб гризти себе за помилки, подумки сильні люди практикують само-співчуття і промовляють до самих себе, так само як вони будуть говорити з хорошим другом, говорить Морін.

“Вони реагують на свого внутрішнього критика, як ніби вони протидіють хулігану зі шкільного двору”, говорить вона. “Вони прощають себе за помилки і підбадьорюють себе, оскільки вони працюють у напрямку своїх цілей”.

5. Вони встановлюють гармонійні обмеження.

5. Они устанавливают здоровые границы.

Однієї речі ментально сильні люди уникають – виявляти свою силу. Люди “жертвують” свою силу, коли їм не вистачає фізичних і емоційних кордонів, каже Морін. Вони можуть встановити гармонійні обмеження, проте, вести себе впевнено, говорить вона.

“Вони беруть на себе повну відповідальність за те, як вони думають, відчувають і поводяться”, говорить вона, “і вони відмовляються дозволяти іншим людям диктувати, чи збираються вони мати хороший день чи можливо поганий”.

6. Вони керують своїм часом мудро.

6. Они управлять своим временем мудро.

Ментально сильні люди описують час, як обмежений ресурс, говорить Морін. Ось чому вони намагаються використовувати його у значній мірі. “Замість того, щоб витрачати енергію зупиняючись на минулому або ображаючись на інших людей за те що забрали їх час, вони зосереджені на більш продуктивної діяльності”, говорить вона.

7. Вони прагнуть досягти своєї мети.

7. Они стремятся выполнить свою цель.

Успішне досягнення вашої мети в житті займає багато часу. Ментально сильні люди це розуміють і зосереджуються на загальній картині, маючи на увазі, що сьогоднішній вибір вплине на їх майбутнє.

8. Вони прагнуть стати сильнішими.

8. Они стремятся стать сильнее.

“Ментально сильні люди розглядають повсякденні проблеми, як можливість стати сильнішими”, говорить Морін. Крім того, вони ніколи не налаштовуються або вважають себе досить сильними. Завжди є простір для покращення.

“Вони знають, що точно так само, як фізично сильні люди повинні працювати, щоб залишатися в хорошій формі, вони повинні продовжувати напружувати розумові м’язи, щоб запобігти атрофії”, говорить вона.

9. Вони відстежують прогрес.

9. Они отслеживают прогресс.

Робити все можливе, щоб стати кращим, ця концепція може допомогти вам досягти вашого найбільшого потенціалу. Вона починається з визнання ваших слабкостей і наявності підходу – “ніяких виправдань”.

“Замість того, щоб виправдовуватися за свої помилки чи невдачі, вони шукають пояснення, які допоможуть їм виконати більш кращий рух вперед,” говорить Морін.

За матеріалами: businessinsider.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: