7 ПРИЧИН ЧОМУ ПАДАЄ ГРИВНЯ

17.08.2018 2 By blacklight

За гривню особливо нічого не пишу (навіщо потурати спекулянтам, хоча від верхньої межі ще далеко, при цьому все просто як палка?) з 7 причин:

Там, здається, підпис Ющенка. Підписи нинішніх і бачити не хочеться.

1. Бюджетний популізм є старе зло і завжди закінчується одним і тим самим; Ердоган і той зараз їсть результати свого “бюджетного стимулювання” повною туркою, а наша економіка багатократно слабша за турецьку. Дивного нічого немає.

2. Не хотіли Данилюка (і голову НБУ з Аваля) і проjібали розміщення бондів навесні? Ну, от, спостерігаємо за чудесами професіоналізму наступників…

3. Любите заробляти на спекуляціях (зокрема, скарбничих облігаціях)? Любіть і втрачати “гарячі гроші”. Спекуляції на боргу країни, яка не оперує резервною валютою (або не має суттєвих резервів у світовій валюті) завжди є різновидом некрофілічного канібалізму. Росія теж догралася, хоча там купа інших причин.

4. Підтримуємо сировинних експортерів валютним “демпінгом на межі законності”? Ви що, китайці з юанем? Та й по тих Трамп уже вhuячив…Запитайте себе, чому Польща цим не займається зі своїм злотим, а могла б!

5. Був 1998 (на щастя, м’якесенько промайнув). Був 2008-9… Був 2004-15! Що вам повсякчас кажуть фахівці? Проголосили вільноплаваючий курс? Тоді все, НБУ жодних інтервенцій не робить, адже це tipping the rapist, провокування гвалтівника-спекулянта. Купляйте, продавайте, що хочете робіть, регулятор зайнятий резервами і боргами, крапка. Нє, то ж вибори, то ж символізм гривні, угу, вільнотонучий маємо курс ізнов. Бо як символізм, то вертаєте каренсі-борд і жесточайший pegging (деномінашка, 1 бакс- 3 грн, пропорція, крок уліво-вправо розстріл). Але за цього уряду про нормальну монетарну політику вже немає чого говорити. Дивно, що не хочуть вчитися. Мабуть, своїм продають просто доляри як валютчики на базарі? Треба, щоби МВФ цих невдалих спекулянтів так виjiбав, щоби на сто років уперед.  Зрозуміло, що  очільникисподіваються на cross-conditional $2 млрд МВФ/ВБ/ЄС та на перекази заробітчан, щоби вирівняти баланс. Ну-ну…

6. Наповнення бюджету шляхом девальваційних емісій, за рахунок пригнічення купівельної спроможності, штучного зменшення доходів громадян – це відкат у 1992-95 роки. Це якщо по-науковому. Або просто свинство.

І 7. Бувають кейнсіанці. А бувають – дебіли.

Dixi.

Щиро Ваш,
Максим Михайленко


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: