509-річна карта із першим відомим використанням слова «Америка»

25.12.2016 Off By Chilli.Pepper

1507, Universalis Cosmographia – відомий світ і представлення “Америки”, проголошує mashable.

Східне узбережжя Південної Америки, перший відомий екземпляр, що використовує в документі слово “Америка”. IMAGE: Бібліотека Конгресу США

 

У квітні 1507, німецький картограф Мартін Валдсіімюллер опублікував свій Universalis cosmographia secundum Ptholomaei traditionem et Americi Vespucii aliorumque lustrationes або Всесвітня Космографія згідно з традицією Птолемея і відкриттях Амеріго Веспуччі та інших.

Це була перша відома карта яка показує частини Нового Світу з написом “Америка”, що похідить від латинського варіанту імені Веспуччі.

Веспуччі подорожував вгору і вниз по східному узбережжі Південної Америки за кілька років до того, знаходячи його розлогість набагато південніше, ніж вважалося раніше – цілий новий континент.

Складена з 12 окремих гравюр, карта повинна була бути зібрана і повішена на стіну. Використовуючи модифіковану проекцію Птолемея, Валдсіімюллер мав на меті примирити недавні відкриття Веспуччі та інших з наявними знаннями.

На карті, незвіданий континент Північної Америки називається “Parias,” в той час як недавно охрещена Америка описує узбережжя Південної Америки аж до сучасного порту Кананеа, тільки на південь від Сан-Паулу, Бразилії.

На сході, карта поширюється на область з написом “India Meridionalis” або “Південна Індія” – великий півострів Таїланду, Камбоджі, Лаосу і В’єтнаму – і розсіяних і безіменних островів за його межами.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: