16.05: ЗАГАЛЬНИЙ ЗБІР АКТИВІСТІВ ГР “СПІЛЬНА СПРАВА”

29.04.2015 0 By Chilli.Pepper

11193423_838473002898411_4099737766779056433_nДекларація ГР Спільна Справа

Не дивлячись на виконання поставленого перед ГР “Спільна Справа” завдання по усуненню від влади маріонеткового проросійського режиму Януковича, абсолютна більшість негативних явищ, притаманних цьому режимові, збереглися і при новій владі. Така ситуація дозволяє говорити про те, що корупційна антидержавна система, що формувалась в Україні останні 25 років, попри все збереглась.

За рік, що пройшов після Революції, стало очевидним, що реформи носять здебільшого декоративний характер, а інколи навіть є звичайним окозамилюванням. За таких умов, реалізовувати громадянський контроль за органами державної влади практично неможливо, оскільки широкомасштабні зловживання охоплюють майже всі сфери суспільного життя.

Революція, на жаль, не принесла нової якості української політики і українських політиків. Політичні партії і далі формуються за кошти олігархів, а відтак є знаряддям захисту їхніх інтересів, що зачасту суперечать інтересам українського народу. Рік після Майдану довів, що ані олігархи, ані їхні депутати не мають бажання змінюватись і розбудовувати державу, давати можливість громадянам впливати на формування державної політики.

Заяви окремих урядовців щодо неможливості проведення реформ в умовах війни – є відвертим блюзнірством. Адже саме реформи мали би зробити українську економіку сильнішою, дозволивши в тому числі нарощувати оборонний потенціал. Небажання проводити необхідні реформи – це відверте зізнання у намірах продовжувати корупційну діяльність попередників.

Попри декларування відданості демократичним принципам український політичний істеблішмент свідомо створює перепони на шляху реалізації права громадян обирати і бути обраними. Блокуючи соціальні ліфти для звичайних громадян, фінансово-політичні клани створюють власну монополію на владу в Україні. В результаті цього не відбувається природній процес оновлення політичних еліт.

На жаль, ані Революція, ані війна, не народили незалежних політичних сил або окремих політиків. Об’єднання у парламенті і далі здійснюється навколо кількох мільярдерів, що контролюють стратегічні державні підприємства, а інколи навіть галузі.

Час поставити крапку в цьому ганебному розділі українського парламентаризму.

Саме тому Громадянський рух “Спільна Справа” розпочав процес формування власного політичного крила, з метою:

1. Впливу на формування та прийняття суспільно-важливих політичних рішень;
2. Створення дієвих механізмів делегування громадянським суспільством найбільш гідних своїх представників до органів державної влади та місцевого самоврядування;
3. Організації здорової відповідальної перед українським суспільством альтернативи олігархічно-партійним проектам, які безроздільно домінують в українському політикумі;
4. Демонстрації цивілізованому світовому співтовариству здатності українців до демократичної самоорганізації навколо програмних засад та моральних цінностей, що має довести політичну зрілість української нації.

Порядок денний зборів:

1. Формування партійного крила Спільної Справи
2. Формат участі активістів Громадянського руху Спільна Справа у місцевих виборах 2015р.
3. Порядок висунення кандидатів
4. Презентація власної виборчої технології Спільної Справи.

ДРУЗІ! ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ МАКСИМАЛЬНО ПОШИРИТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ЗАХІД, ЗАПРОСИТИ ПОРЯДНИХ, ДОСТОЙНИХ ЛЮДЕЙ З КОЛА СВОЇХ ДРУЗІВ ТА ЗНАЙОМИХ….

Офіціальна сторінка події у facebook.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: